söndag

Resan gick bra

Det är morgon och vi närmar oss Thailand.
Resmålet, Royal Bangsak Beach Resort utanför Khao Lak, var värt varenda timma i flygstol och med buss. Bukt efter bukt med milslånga vita stränder mötte oss, och allting helt för oss själva.

5 kommentarer:

Linnéa sa...

Hej!

Jag heter Linnéa och är en tjej på 17 år. Jag och min familj ska åka till Thailand den 16 December, just till Royal Bangsak Beach Resort. Jag har försökt kolla runt lite på internet så mycket som möjligt om stället och dess omgivningar, dels för att jag är nyfiken och dels för att det kan vara bra att veta lite vad som finns när man väl är där.
har förstått att hotellet ligger ganska avlägset, vilket inte gör oss nått eftersom det är en familjeresa, men skulle vara kul att höra lite mer ingående om du har tid och lust att dela med dig. Finns det några restauranger på gång avstånd? Nån form av försäljning på stranden? Hur är hotellet? osv

Jättetacksam för svar!

Mvh Linnéa

Lasseliv sa...

Hej Linnéa!

Thailand är underbart. Royal Bangsak var alldeles nybyggt, bara tre dagar gammalt, när tsunamin kom den 26 dec 2004. Det var den enda resorten, vid den här stranden, som hade försäkring nog att byggas upp igen. Därför ligger det nu nästan ensamt i bukten. Tittar du noga kan du se vart det legat andra resorter i närheten, men växtligheten har nu tagit över så de är svåra att hitta. Men, det kan ju också ha byggts en del sedan vi var där.

Hela området är klassat som typ nationalpark så det får inte förekomma någon försäljning eller ens stå solstolar på stranden. Det gör att du verkligen kan få uppleva den långa härliga sandstranden som den är skapt. Inne på resortområdet (som gränsar till stranden) finns det förstås solstolar och intill resorten, på promenadavstånd finns några små enkla matställen jag gärna rekomenderar.

Khau Lak ligger bara några minuters bilfärd från Royal Bangsak. Här är stränderna trängre, gatorna fler och utelivet. Men Khau Lak ändå inte för mycket, som Puket. Ni tar lätt en Tuk Tuk (Pickup-flak) till Khau Lak och lika lätt en tillbaka. När ni ska hem är det bara att hugga en på gatan och resan in beställer ni billigast på Coco Beach (matstället vid stranden strax utanför resorten).

Stranden är som sagt lång. Men inte längre än att du kan runda udden söder ut, ner mot Khau Lak. Där bakom finns en lika lång bukt och där bakom ytterligare en osv. Du kan få hur mycket strand du vill för dig själv. Det är bara att gå. På vägen kommer du att hitta resorter och små restauranger. Inte så tätt men på lagom gångavstånd från varandra.

Tips 1: Försök att få tag på någon som tar er med ut i djungeln. Att rida elefant och padla kanot bland bergen är en skön kontrast till strandlivet.

Tips 2: Åk på en snorkeltur. Semilian Island var underbart men det finns säker andra jättehärliga öar på rimligt avstånd också.

Tips 3: Tuk Tuk, mat och utflykter. Allt är billigare utanför resorten.

Trevlig resa.

vh
--
Lasseliv

Lasseliv sa...

Klicka på etiketten "Thailand" och se fler inlägg därifrån.

Linnéa sa...

Jättetacksam för svaren! :)
Alltid bäst att höra från någon som faktiskt varit där, än att läsa på hemsidor.
Låter underbart och nu längtar jag mer än någonsin, haha!

Ha det bra :)

Lasseliv sa...

Lycka till på resan. Snart har du de bästa minnen man kan tänka sig...