fredag

Tvivel

Varför idrott? För att det är roligt eller för att du vill bli bra/bäst? I vilket fall som helst är det därför du gillar det du gör. 

Oavsett vilken idrott man håller på med så kommer det stunder då det inte är så kul eller inte går så bra. Tänk då på varför du valde just det här, anledningen till att du började. Känns det inte bra just nu så vänder det, om du är uthållig.  Det gäller att vara lite envis för att uppnå det man önskar.

Både på och utanför arenan dyker det upp saker som påverkar en idrottare även om de inte direkt syns i själva utövandet. Tränare slutar, spelare slutar, grupper splittras, nya grupper bildas och du ska hitta din plats, spelare blir uttagna, spelare blir inte uttagna, vädret kan vara dåligt... Håller du på med en lagidrott är det dessutom så att andras inställning och engagemang har inverkan på ditt idrottande, dina möjlighet att utöva din idrott. Allt det där påverkar dig.  

Är du borta några gånger kan det kännas som du kommit efter, tränar du för ofta kanske du inte hinner med något annat. Det gäller att hitta en balans. Men oavsett vad som påverkar dig så glöm aldrig bort varför du idrottar. Det kan hjälpa dig att hitta tillbaka.

Inga kommentarer: